Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Karma.Skvele napsáno a doplněno o spoustu zajímavých informací.Bohuzel, většina české společnosti je pořád pod vlivem proticírkevní demagogie a nejen komunisté získávají na boji proti církvi kladné body....

4 0
možnosti
Foto

J31a45n 63Š43i60k

28. 4. 2019 14:51

Čarodějnické procesy byly vykonstruované a zmanipulované. Úplně stejně jako komunistické procesy v padesátých letech, takže pan poslanec by měl rozebrat i je a sdělit komu sloužily ku prospěchu. Malleus maleficarum, tedy Kladivo na čarodějnice, kniha, která měla poskytovat návod, jak s čarodějnicemi bojovat, nebyla žádnou uznanou příručkou pro církevní inkvizitory, jak se spousta lidí domnívá. Jejím autorem byl sice dominikánský převor Heinrich Kramer, ale katolická církev ji nikdy neuznala za oficiální. Naopak teologická fakulta kolínské univerzity roku 1484 knihu odmítla jako neetickou a protiprávní. Na procesech se podíleli sice i církevní soudy, ale stejným podílem i soudy civilní. Hon na čarodějnice, především ženy, jsou černým svědomím lidstva jako takového a v žádném případě jen katolického církve.

8 1
možnosti
Foto

Čarodějnické procesy nelze nikterak srovnávat se soudními procesy v 50. letech. 1) čarodějnice nebyli VIP osobnosti, 2) fakt nelze dokázat, zda uměli či neuměli uhranout dobytek, létat na koštěti atd. 3) ti obžalování v 50. letech skutečně dopouštěli protistátní činnosti, a to někdy i ve spojení s cizí státní mocí, alespoň v některých případech šlo o odboj i samozřejmě vyprovokovaný.

Ještě poznámka: i v protestantských zemích byly inscenovány čarodějnické procesy.

0 2
možnosti
LJ

Stejně tak by bylo možné zpochybnit i další komunistické tvrzení, totiž že církev přišla k majetku nekalým způsobem. Komunistická strana, jak známo, má ze všech našich stran největší majetek. Kdyby někdo začal zkoumat, jak k němu přišla, mohl by vyslovit různé pochybnosti. Nikdo se však nad tím dosud nepozastavil.

6 0
možnosti
Foto

A80l92e31š 79M19e47r31t94a

28. 4. 2019 16:39

O majetek nabytý za minulého režimu přišla KSČ podle ústavního zákona č. 496/1990 Sb. o navrácení majetku KSČ lidu.

3 0
možnosti
Foto

Kryštof Alois Lautner byl upálen světskou inkvizicí. Jinak církev čarodjnické procesy odsuzovala. Exitovali tři inkvizice. Španělská, Římská a světská.

3 0
možnosti
PP

Čaroděj Kováčik. Ten by hořel.

2 1
možnosti
ZD

Všichni co pláčou na jedné či druhé straně náhrobku pláčou hezky - bohužel však na vedlejším hrobě. Přetahování kdo víc a kdo v kterém období je podle mne mimo mísu. Problém je způsoben netransparentním výpočtem oprávněnosti restitucí a pokračováním soudních sporů církvemi přesto, že se k ukončení po nabytí právní moci zákona zavázaly. Tj. samy neplní dohodnuté smlouvy. Spravedlivé vyrovnání jako takové by jistě málokdo zpochybnil. Mnohým pokrokovým diskutérům by prospělo přemýšlet více hlavou než srdcem.

4 5
možnosti

Problém je způsoben nesmyslným zdaněním ukradeného majetku. Vůbec netuším, zda výše částek restitucí je v pořádku. Pokud se ale někdo domnívá, že vypočtené částky jsou chybné, tak má napdanout výši restitucí. Zdaňovat ukradený majetek, co se vrací poškozenému je zvěrstvo.

4 0
možnosti
Foto

Pominu-li KSČ, tak je nutné ale natvrdo konstatovat, že církev je přímo odpovědná za konaní čarodějnických procesů, pokud nevyhlásila nad územím, kde se konaly, interdikt.

1 6
možnosti
AM

Bezmocná obhajoba hamižné katolické církve, která většinu svého majetku získávala "krádežemi" již od dob svého vzniku, ať už skutečným zabráním majetku poražených odpůrců či "vymýváním" mozků věřících ve smyslu, že "smysluplný" je pouze posmrtný život "v ráji" a pán bůh ví co dělá, při utrpení na zemi. Katolická církev byla vždy největší brzdou pokroku a být podle jejího, "Země je placatá deska" a dodnes se robotuje pro vrchnost.

Zdaněním, tak je zdaněno cokoliv v tomto státě, jim přece stát nevezme celou podstatu "vyrovnání".

5 16
možnosti
Foto

Přál bych Vám krádež auta, vyloupení bytu, či požár chaty. Následné plnění pojišťovny jistě rád zdaníte. Ta částka Vám přeci nevezme celou podstatu "vyrovnání".

17 1
možnosti
MB

Počin Rudých kožců odmítám - Je to nemravné. U Církve za dobu trvání firmy - 2.000 let, ani není možné, aby tam nebyla "Nějaká ostuda". Pak považuji další firmu - KSČm, za dobu 41 let, za nesrovnatelně ostudnější. Taky záhada, jejich majetku - nabytí. Zřejmě jej stále drží v zájmu, dělníků, rolníků a pracující inteligence ... :-)

13 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS