Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J41i19ř92í 29K76i40n41d81l

14. 12. 2019 14:03

Spolupráce Německa a Ruska, později SSSR probíhala od Leninova puče v Rusku. Probíhala ve většině případů tajně. V noci ze dne 23- 24 srpna 1939 se konala v Kremlu pitka mezi nacisty a sovětskými komunisty. Ribbentrop poznamenal, že se v Kremlu cítil, jako mezi svými parteikameraden. V roce 1945 se objevil tajný protokol o paktu o neútočení podepsaný mezi nacistickým Německem a SSSR. Ve skutečnosti to byl pakt o agrese proti Polsku. Sovětští soudcové v Norimberku dosáhli toho, že tento protokol byl vyloučen z jednání. Tímto paktem si Německo a SSSR rozdělili sféry vlivu. Rozdělil si Polsko. Stalin mohl volně naložit s Finskem , mohl okupovat Litvu, Lotyšsko a Estonsko. Hitler dostal od Stalina k dispozici veškeré obrovské zdroje surovin, aby mohl dál vést válku proti spojenců.

2 0
možnosti
Foto

I já děkuji za přeložená fakta. To nejdůležitější z Vašeho textu je obsaženo v závěrečném bodu 2. Stalinův režim byl v mnoha ohledech obludnější než zvrácený režim Hitlerův - a to je co říct.

4 1
možnosti
Foto

Německo-sovětský válečný konflikt byl střetem dvou šílenců Hitlera a Stalina. Jjedince nechovající se v takové situaci "vlastenecky" nepokládám za vlastizrádce.

1 1
možnosti
Foto

J91i51ř26í 94K64i16n98d28l

14. 12. 2019 14:05

To nebyl střet žádných šílenců, ale dvou totalitních režimů, střet dvou příbuzných ideologií, které vzešli ze stejného zdroje.

2 1
možnosti
Foto

Podle požadavku Stalina ze dne 31.05. 1994 měli spojenci všechny zajaté osoby ruské národnosti, kteří se ocitnout na straně spojenců depertovata do SSSR, ať chtějí anebo nechtějí. Zjistilo se 10 procent německých zajatců jsou Rusové. Britská výzvědná služba ve své hlášení psala, že někteří zajatí sovětští vojáci dostali německou uniformu a pušku a nikdo se jich neptal, zda chtějí, anebo nechtějí vstoupit do německé armády. USA to sabotovali předávali jenom ty, kteří se prohlásili, že jsou ruští občané pokud zajatec řekl, že ne, tak jej nedoprotovali. V Británi byla v tom pedantská. Darovala 50 000 kozáků z Rakouska, kteří žili v Rakousku po jednu generaci První várka deportovaných zajatců v počtu 300 osob, které přivezla loď Empire Pride, byl po vyložení za doky postřílena kulomety i s jedním majorem.

0 1
možnosti

Jak píše pan Burian níže, brilantní rozbor a naprosto s ním tentokrát souhlasím.

Úplně jinak to vypadá, když autor píše k věci a oprostí se v blogu od svých osobních pocitů, výkřiků a emocí.

Ne nadarmo tvrdím, že historii mají řešit historici a ne politici nebo nedejbože blogeři, kteří si na ně jen hrají.

Jasná karma. R^

2 1
možnosti

p. Rozsíval souhlasím s Vámi, pouze Technická ! Co to je to - "Přepisování historie" ? Zveřejnění skutečných faktů bez ideologie - Nebo, ta následná srážka dojmů - "To je nějaké divné, 41 let nás to přece učili zcela jinak" !? Kdo poté - tu Historii vlastně přepisuje ? Např. - "Naši republiku osvobodila RA a Spojenci. Pravda, Prahu zase Vlasovci" . Dejme jim desku, na nějakou fasádu objektu :-)

2 0
možnosti

Díky za velice kvalitní řádky, dodávám. Válka je samozřejmě hrozná. Přesto jde o kus řemesla s pravidly - Následně jsou porušována. U A. Hitlera především rasovou genocidou a cílenou likvidací civilního obyvatelstva. Odsud část nesouhlasným názorů z vlastních řad - Takto se přece válka nevede ! ...

Z opačné strany, jde o samotného Stalina. Zřejmě se početně nedají vyčíslit škody, které osobně, způsobil ! Jde o nesmírně široký oblouk rozhodnutí, od povraždění důstojnického štábu, přes počátky války - určování linií - V podstatě pro samotné vojáky volba zastřelení = Neustoupíš - budeš zastřelen - Ustoupíš - budeš zastřelen!

Neuvěřitelné promíchání subjektivního podílu na životech lidí. Osobitý, ruský pohled na cennost a osudy živoucího jedince ! Nesmírně zajímavá postava je Maršál Žukov - Unikl osudu Tuchačevského. Jako jeden z mála měl odvahu oponovat Stalinovi. Posuzovat situaci pragmaticky, bez stranického blouznění. To se vyplatilo a stal se symbolem Vítězství. Zase problém ! Jeho popularita byla veliká, opět Stalinovi vadí !

4 0
možnosti

Dobrý den , díky . Jste jinde

1 0
možnosti

P23e37t97r 75B83u54r62i80a10n

13. 12. 2019 23:34

Brilantní rozbor.

8 0
možnosti
Foto

J54a92n 33A16n92d54r75l71e

13. 12. 2019 23:25

dekuju za pekne a poucne pocteni :-)

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS